Синот на познатата фолк пејачка е молер – заработува пристојно, а оди и во странство како градежник: Само јас знам колку ми беше тешко

Пејачката Тина Ивановиќ (49) кога била многу мала, уште малолетна добила син и многу брзо го оставила, кога имал само четири години.

– Нејзиниот свекор имал многу пари и лошите финансиски услови за живот не биле причина за нејзиното заминување, туку психичкото малтретирање што го доживеала во таа куќа на многу млада возраст… Немала друга опција.

Звучи сурово, да оставиш мало дете од четири години, но таа мислеше дека може да се спаси за нивно подобро утре – вели близок до семејството кој сакаше да остане анонимен.

– Таа доаѓа овде повремено да го види Даниел. Секогаш седат во ресторан и знам дека е среќнa затоа што сега имаат контакт. Таа го иницирала пред неколку години, што тој го прифатил со цело срце. Поранешниот сопруг не прашува ништо, затоа што Данијел е возрасен и независен.

Тој е младо и вредно момче, овде работи како молер и повремено оди во странство да работи во градежништво. Заработува пристојни пари и вози убава кола. Мајка како мајка секогаш дава нешто под појас, но денес не зависи од ниту еден родител иако живее со својот татко – вели изворот.

Улицата во која живеат е прилично тивка, а е надвор од центарот. Семејната куќа е голема, во неа има и кафеана чиј сопственик бил бившиот свекор на Тина, а во соседството се шушка дека дел од куќата е продаден.

Синот на Тина сега има 33 години, додека таа со новиот сопруг со години живее во една приградска населба во Белград.

– Само јас знам колку ми беше тешко во тој период. Многу страдав. Кога требаше да се видам со моето дете, мојот поранешен сопруг и неговото семејство не ми дозволија. Никогаш не се откажав од него. Па, која мајка не би сакала да биде со своето дете! Две години по разводот отидов на работа во Германија и редовно испраќав алиментација. Така беше до 2005 година, кога конечно се запознавме – велеше Тина.