Ситуацијата станува критична: Израел пред неколку моменти ја нападна соседната држава

Повеќе канали пренесуваат дека во овие мигови се извршуваат воздушни напади врз аеродромот во Дамаск и во Алепо во Сирија.

Сириските воздушни одбрани се активирани, потврди националната сириска телевизија.

Се известува дека се работи за израелски напад, прв по ексалацијата во појасот Газа.

Засега не се познати причините што довело до овој потег на израелците, но секако ова е и тоа како загрижувачки.