Србин останал шокиран по полнење гориво во Македонија: Реши да алармира и предупреди

Се уште сме во ек на сезоната на одмори и многу наши туристи летуваат на грчкиот брег.

Многу од нив ги полнат своите резервоари со гориво во Македонија пред да влезат во Грција и обратно кога се враќаат во Србија.

Причината е добро позната, поточно дека цените на дериватите се пониски кај нас.Сепак, на социјалните мрежи се појави многу непријатно искуство на еден возач.

Тој забележал дека неговиот резервоар е наполнет со повеќе гориво отколку што може да собере, а слично искуство споделил и друг дечко до кој стоел додека го полнел резервоарот.

– Отворете ги четирите очи, и јас ќе контактирам со медиумите и инспекциите во Македонија, со цел и желба за ова да дознаат се повеќе луѓе – напиша измамениот возач. Фотографија од сметката можете да ја видите овде.

Инаку, се работи за една од последната пумпа пред влез во Србија, а тој најави и дека се ќе пријави на инспекција и органи.