Таа последна се слушнала со Тоше: Длабоко воздивна, почувствувал дека нешто лошо ќе се случи

Тоше Проески трагично загина на денешен ден, поточно на 16 октомври 2007 година во сообраќајна несреќа на автопатот во Хрватска.

Веста за неговата смрт го потресе целиот Балкан, а неговото сеќавање се чува и денес.

Од година во година многубројните колеги на Тошет ја одбележуваат годишнината од неговата смрт со емотивни зборови и преку социјалните мрежи ја изразуваат својата тага за големата загуба.

Неговата колешка и блиска пријателка Елена Ристеска последна се слушнала со него пред да тргне на патување од кое никогаш не се вратил.

Како што еднаш истакна за медиумите, била сигурна дека Тоше претчувствувал дека ќе се случи нешто лошо откако во нивниот последен разговор и кажал зборови кои како да го навестуваат крајот.

– Се сакавме. Секогаш долго разговаравме за се, дури и ми се јави од Австралија. Зборувавме и таа кобна ноќ пред да заминеме за Хрватска, и се уште тврдам дека тој почувствувал дека нешто лошо ќе се случи. На крајот од разговорот ми рече дека ќе се видиме за неколку дена, но длабоко воздивна кога рече: „Ако дозволи Господ“ – рече еднаш Елена и продолжи:

– Во тој момент не ми беше чудно, додека следниот ден се разбудив и дознав дека починал. Кога мајка ми со неверување рече дека се случила несреќа, знаев дека тоа е вистина – рече таа и додаде дека по неговата смрт не одржала ниту еден концерт без да отпее барем една негова песна.

„ЈА НАПРАВИ ДЛАБОКО СРЦЕ, ЧУВСТВУВАШЕ ДЕКА НЕШТО ЛОШО ЌЕ СЕ СЛУЧИ“ Тоше Проески трагично почина пред 16 години: Последна се слушна со него