Татјана сакала да се фотографира, па паднала во провалија длабока 70 метри: Не ја очекувала судбоносната средба

Татјана е планинарка и во 2010 година тргнала од Белград во Сува Планина за да го освои Трем.

Застанала да се фотографира, а потоа паднала во провалија длабока 70 метри каде поминала 10 часа заробена во снегот. Момчето кое учествуваше во нејзиното спасување сега е нејзин сопруг и тие се горди родители на трите момчиња Никола (9), Лазар (7) и Богдан (4).

Минатиот месец прославиле 11 години брак, но како што објаснуваат самиот почеток не бил лесен бидејќи Татјана паднала од карпа.

– Кога тоа се случи, не верував дека ќе преживеам. Се сеќавам дека паѓаше снег и имаше магла и тргнавме да ја освоиме Сува Планина. Мојата група се оддалечи и останав да се фотографирам, па паднав низ снегот. Тој пад ми изгледаше долг, застанав кога се закачив на гранка и наопаку. Најдов сила да кремам телефон – раскажува Татјана Подовац за Телеграф.рс.

Иако беше тешко, судбината имаше други планови за среќен крај. Спасувањето траело 10 часа, Тања закрепнала во болница, го запознала Ненад и така започнала нивната љубовна приказна. Иако поради се што поминала се сомневала дека ќе стане мајка, денес е мајка на три прекрасни момчиња.

– Се венчавме во август 2012 година во Трем и неодамна прославивме 11 години брак. Нашите сватови до ден денес раскажуваат за свадбата и како успеале да се искачат на највисокиот врв на Сува Планина. Кога ќе се сетам на тој момент, навистина сето тоа изгледаше како приказна.

Се сеќавам колку се плашев дали некогаш ќе успеам да станам мајка затоа што поминав часови на снег на студ, но кога ме оставија во друга состојба и дознав дека чекам дете, не можев да бидам посреќна. Николај, потоа Лазар и Богдан ја завршија нашата приказна – вели Татјана.

Татјана и Ненад успеале кај своите момчиња да всадат љубов кон планината и природата, решиле да ги окупираат со други работи освен со телефони, компјутери и игри. Така овие малечки често пешачат и уживаат во природата.Ова среќно семејство денес ја живее својата бајка и тие се доказ дека животот пишува романи.