Тања вози камион од 40 тони, успешно истоварува 20 тони роба и притоа заработувачката е одлична

Работата на камионџија носи многу предизвици, па жените ретко ја избираат оваа професија. Долгите часови на пат ги обесхрабруваат професионално да седнат зад воланот, но Тања Глогоњац (49), од Баваниште, вели дека ужива да паптува низ Европа зад воланот на шлеперот.

– Сакам да бидам сама и да донесувам свои одлуки за тоа како ќе ја работам мојата работа. Ова е професија која бара посветеност и напорна работа, но е возбудлива и наградувачка. Ме радува возењето шлепер – вели оваа насмеана жена.

Тања долго време ја барала својата работа од соништата. До 35 години била домаќинка, а потоа две години имала сопствен дуќан. После тоа, таа работела секаде каде што имало работа: во пекара, ќебапчилница, како келнерка па и во болница…

– Во тоа време имав семејни проблеми и ми требаше финансиска сигурност – вели Тања од кабината на товарен камион на словенечка компанија возејќи низ Австрија на пат за Германија.

– Болницата ми вети договор на две години, а јас добив договор на шест месеци. Не гледав излез од проблемот, а сепак размислував како да заработам пари правејќи нешто што ќе ме исполни. Случајно видов оглас во кој се бараа пет возачи на камиони. Црвот ми влезе во главата и решив да го положам возачкиот испит.

– Отпрвин отидов со колега, кој возеше кон Турција. Ми помогна да станам независна и да најдам работа. Сите се изненадија кога ме видоа, но ми дадоа шанса.

– Не е лесно да се патува сам, но уште потешко е да се биде со некого. Тешко е да се дели кабина 24 часа на ден со некој друг, седум дена во неделата. Затоа решив да работам сама. Животот на пат не нуди само осаменост, туку може да биде физички напорен за мажите, а камоли за жените – вели Тања.

– Научив многу за одржување на камионите. Во фрижидер најчесто превезувам сувомеснати работи од Словенија до Германија. Правилото е дека возачот ја товари и растоварува стоката, понекогаш дури и ја подредува.

– Вежбав да товарам и истоварам околу 20 тони стока за помалку од 45 минути. Работиме многу, од 13 до 15 часа, имаме еден кратка викенд пауза.

– Не сум поддржувач на младите да возат камиони, бидејќи тие треба да создадат семејство. Невозможно е да имате вистински живот кога сте секогаш во движење. Домаќините се навикнуваат да живеат без тебе.

– Возачите на камиони се главно разведени. Жените обично ги оставаат за камиони. Многу ми е полесно: не сакам повторно да се мажам, а на децата можам повеќе да им помогнам отколку да работам во пекара во Баваниште.

-Сепак, многу солзи се леат во секоја камионска кабина, вклучително и мојата, поради пропуштените родендени, прослави и други важни датуми.

Тања е задоволна од платата, но пензијата планира да ја помине во родното место. Додека женските возачи на камиони често се соочуваат со некои од тешкотиите од кои нивните машки колеги се ослободени, нема неправда кога станува збор за плаќање. Возачите на камиони се платени непристрасно врз основа на часовите поминати зад воланот, километражата и товарот.

– Имам три деца и едно внуче. Мојот син Марко не е заинтересиран за возење, а ниту мојата постара ќерка Марија. Јелена, најмладата, сака автомобили, возачки испит го положи на 17 години.

Кој знае, можеби ќе тргне по моите стапки, иако повеќе би сакал да создаде свое семејство. Да се ​​биде возач значи дека постојано патуваш, но не стигаш да бидеш турист – вели Тања.

– Не е лесно да се поминат неколку илјади километри во еден ден. Не можете да доживеете ништо зад воланот бидејќи сте на автопат цело време. Поминувам низ многу убави места, но немам време да го паркирам камионот и да одам на разгледување.