Тони Михајловски се спореди со стара телефонска батерија – кажа и зошто

Тони Михајловски важи за еден од најистакнат македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, водител на радио и телевизија и стоечки комичар.

Јавноста го памети по неговите славни улоги во филмовите Буре Барут, Панкот не е мртов, Трето полувреме, До Балчак, а игра и во хит серијата Сенки над Балканот.

Во изминатите години беше и мошне активен на политички план, се обиде и да биде градоначалник на своето Куманово, но на изборите беше поразен.

Пред некој ден на својот фејсбук профил напиша интересен стату во кој што вели.

После 50та си ка’о стара телефонска батерија. Иако се пуниш преку ноќ и по 10 саата, сабајле у 10 си на 60%. И тоа у добри денови.