(ФОТО) Многумина гледаат со неверување: Дали Пригожин е жив?

На 23 август минатата година, повеќето Руси седеа пред телевизорот чекајќи ги резултатите од истрагата за вистината за луѓето кои загинаа во авионот што експлодираше над Москва.

Познато е дека се урна приватниот авион на Евгениј Пригожин, водачот на специјалната воена група на Вагнер, кој водеше воен бунт против руското воено раководство два месеци пред несреќата.

Пет месеци по потврдата за смртта на водачот на познатата приватна руска воена единица, на социјалните мрежи се појавија слики за кои корисниците тврдеа дека се на водачите на групата Вагнер, што предизвика голема контроверзија.

На социјалните мрежи многу корисници веруваат дека рускиот лидер кој се побуни против рускиот претседател Владимир Путин се уште е жив.

На сликите се гледа личност која е многу слична на водачот на руската група како седи во воз, а на раката го има дури и логото на организацијата на Вагнер, Вагнер ПМЦ, што предизвикува збунетост на руските социјални мрежи.

Додека некои веруваа дека личноста на сликата е дефинитивно Евгениј Пригожин поради големата сличност меѓу него и личноста прикажана на сликата од возот, други тврдеа дека Евгениј Пригожин починал и дека нема простор за сомнеж по ова прашање и дека ако е жив нема да може слободно да се движи во јавниот и јавниот превоз.

Други веруваат дека фотографијата е всушност на Евгениј Пригожин, но таа е стара и некој ја реобјавил за да создаде конфузија, додека некои се убедени дека на сликата се гледа личност која наликува на водачот на бунтовниците и ништо повеќе.