(ФОТО) Овој продавач на лубеници го има најоргиналниот натпис за привлекување муштери – ма секоја чест за оваа уренебесна идеја

Ако одите на пазар, неизбежно е да се насмеете затоа што нашите продавачи се грижат за тоа.

Духовити натписи не недостигаат на секој маркет и сигурно ќе привлечат погледи, ќе направат насмевки и затоа – ќе ја зголемат шансата за продажба. На таков знак наидовме во една белградска населба – и паднавме од смеење.

Имено, во белградската населба Браќе Јерковиќ во зависност од сезоната се паркирани камиони кои продаваат сезонско овошје и зеленчук.

Се продаваат зелка или компири, а дињите и лубениците моментално се во сезона.

„Слатка како…“ па натписот најчесто продолжува во правец на – мед, душа или нешто слично. Сепак, овој продавач нашол начин како да ја направи продажбата на лубеници примамлива, а истовремено да донесе насмевка на вашето лице.

Сонцето пече, камионот е полн со лубеници, а на натписот пишува: „Слатка како туѓа жена“, па а еве како да ја изберете најслатката лубеница на пазар без да погрешите.