(ФОТО) Полицаец го запре сообраќајот на крстосница поради несекојдневна сцена – дали дел од учесниците заслужуваат казна

На улицата Змаја во Сараево, случаен минувач снимил симпатичен момент во кој полицаец го запрел сообраќајот за да им дозволи на не толку честите учесници во сообраќајот да поминат.

Имено, станува збор за патка и нејзините пајчиња. Фотографијата се најде на страницата на Инстаграм „raja.sarajeva“ и брзо стана вирална.
„Слика на денот“ стои во описот на објавата на страницата на Инстаграм.

Полицаецот бил на раскрсницата за да го регулира сообраќајот. Но, во еден момент на патот се нашла патка која, како што се наведува, со седумте пајчиња се упатила кон Миљачка.

Полицаецот без многу размислување им даде право на првенство на минување на патката и нејзините пајчиња.

„Ова е сликата на деценијата“, „Прво човекот, па се друго“, „Не се врзале, дали им напишал реченица“, „Ми го разубавивте денот!“, беа само некои од коментарите под оваа слатка најава.