(ФОТО) Се огласија Македонските Гробари – сите во едно се сложни

Страстите по мечот Партизан – Вардар во рамки на регионалната ракометна СЕХА лига игран синоќа во Белград не стивнуваат.

Домашните навивачи од прва до последна минута се обидуваа да провоцираат, што на крај и им успеа.

Прво грчки знамиња, па поградни скандирања, а потоа следеше и парола која што ја развија преку цела трибини.

По ова очекувано следеа бројни реакции, а секако за нас најинтересни се оние на македонските гробари, односно Македонците кои навиваат за Партизан.

Истите во најголема мерка доаѓаат на твитер каде што следа бројни коментари од кои издвојуваме:

„И виe од Партизан.нет зошто дозволувате коментари на национална основа? Знате ли како се осеќаме ние македонските гробари кога некој ни ја навредува државата, нација, нашето потекло.

Ова воошто не личе на нашето Партизанствот, ова повеќе личи на северни идиоти. Толку, фала на просторот, го сакам Партизан.“, се вели во еден од нива, додека друг се надоврзува:

„Луѓето во Србија не се свесни колку се сака Партизан во Македонија. Која е потребата со грчки знамиња и бугарски пароли? Па колку гробари има во Македонија толку луѓе во Грција не знаат дека Партизан воопшто посто како клуб. Срамен однос кон сите во Македонија кој го сакат Партизан.“

„Баш тоа сакам да им го предочам. Ние го сакаме Партизан повеќе од самите себе, а за тоа не се ни свесни. Ако не сме исти со циганите, зошто ги копираат нивните националистички фори?“

„А со грчки знамиња и пароли Македонија – Јужна Србија само и давате поводо на домашните „патриоти“ (комити и останати квази патриоти“ да плукат по сите што навиваме за српски клуб. Нац ионалзиам, шофинизам и Партизан не одат заедно.“