(ФОТО) Јовица овој октомври ќе го памети вечно: За 20 години работа доби необичен подарок – газдата навистина пушти срце

Јовица Ковачевиќ од Чачак засекогаш ќе го памети овој октомври благодарение на работодавците.

Овој вреден и чесен човек веќе 20 години работи во една семејна компанија, а за овој не баш мал јубилеј, но и за неговиот самопожртвуван однос кон колегите и кон компанијата, сопствениците решиле да го израдуваат ни помалку, ни повеќе, со тоа што ќе му даде нов автомобил.

– Малку е да се каже дека се изненадив кога слушнав дека ќе добијам толку вреден подарок. Сè што имам да кажам е дека е лесно да се работи за добри луѓе. Взаемното почитување е клучот за секоја успешна соработка. Сите се трудиме да бидеме вредни и искрени на работа, а овој знак на внимание навистина многу ми значи. Се надевам дека и другите компании ќе го следат овој пример и на некој начин ќе ги наградат своите работници, вели Јовица за РИНУ.

Додека Јовица слави 20-ти роденден како работи, компанијата во која работи слави 30-годишнина, а нејзините сопственици велат дека токму вака сакале да му се заблагодарат за се што поминале заедно.

– Толку многу сме поминале заедно, убави но и помалку убави. Со нас е цели две децении, па решивме да му се оддолжиме за сите тие години лојалност и труд. Ја користам приликата уште еднаш да му се заблагодарам за се, нему… но и на другите наши работници кои се со нас, се надевам дека ќе имаме можност да наградиме некој друг на овој начин, изјави Александар Марковиќ пред компанијата. Доминго ДОО.

На прашањето што го прави добар работник, Александар додава дека покрај знаењето, неопходни се и добри особини кои не можат да се научат, а се носат од дома.