Хрватска повторно во потрага по сезонски работници – плати од 1200 па до 2000 евра

Во Хрватска веќе започна потрагата по чистачки, чистачки, готвачи, шанкери, келнери од екс-ју земјите за сезонска работа на крајбрежјето.

Како што е наведено во повеќето огласи достапни на интернет, почетната плата за чистачките е приближно 1.200 евра, за келнерите 1.500 евра, додека готвачите се на највисока „цена“ – нивната почетна плата е 2.000 евра.

Очекуваниот почеток на работа варира – некои работодавци нудат договори од 1 март.

Како што е познато голем број Македонци заминуваа и работат токму во Хрватска сезонски.