Хуманост на дело: Учесници од сите сезони на Никад није касно собрале средства за градење на црква

Пензионираниот полициски инспектор Милан Васиљевиќ се прослави пред неколку сезони во емисијата „Никогаш не е доцна“.

Откако постигна голем успех на натпреварот, тој се посвети на музиката, а во еден разговор призна дека приредил бројни изненадувања за публиката.

Бидејќи најмногу се гордее со своите внуци, Милан реши да отпее песна која им ја посвети, додека во емисијата „Гранд парада“ изјави дека наскоро ќе има уште новости.

– Не живеат овде, во Германија се, толку многу ни недостасува тоа дружење. Ние, бабите и дедовците, сме тука да ги галиме нашите внуци, а родителите треба да ги воспитуваат своите деца.

Снимив нова песна за моите двајца внуци и се надевам дека наскоро ќе ја слушнеме во некоја ваша емисија – изјави поранешната натпреварувачка.

По учеството во шоуто, Милан и неговите колеги ветерани се посветија и на хуманитарната работа, а досега имаат организирано серија солистички концерти и собрале пари за оние на кои им е најпотребно.

– По сите тие снимки и по завршувањето на емисијата, продолживме да се дружиме со учесници од други серии. Морам да кажам дека еден таков собир беше во Стојник кај Аранѓеловац, каде беше организиран хуманитарен концерт за изградба на црквата Св. Јован на тој концерт беше Драшко Малиџан, учесник во шоуто „Никогаш не е доцна“ – вели тој.

Оваа приказна е уште еден доказ колку на нашата сцена ѝ беше потребно шоу како „Никогаш не е доцна“. Покрај тоа што раѓаа одлични пејачи, беа создадени и нераскинливи пријателства меѓу ветераните кои ги покажуваат своите најдобри квалитети во своите дела.