Чувала кози, се криела во коприви од срам – пејачката потекнува од село, а сега ниже успеси

Пејачката Драгица Златиќ отворено проговори за своите скромни почетоци и животот на село. Драгица во еден момент од животот се срамела од селскиот живот, особено кога морала да работи како да чува кози.

-Бев во петто или шесто одделение, се срамев што живеам, а камоли некој да ме види со коза.

Ја шетам козата и ги гледам другарите од школо, тргнале на пливање и за да не ме видат и да ме исмеваат, гледам коприви и легнувам додека не поминат – рече Драгица која добила плускавци од ова.

– Сега би земала пет кози и би ги донела овде во студио, бидејќи знам дека не е срамота, но кога си мал не ги разбираш овие работи – истакна пејачката и додаде дека не сака лажни моралисти и фолирања пред камери.

– Како никој од нив да не пробал ни грав или е израснат на суши, што и да е. Тоа се лажни вредности – заклучи Драгица.

Инаку, пејачката Драгица Златиќ беше домаќин на екипата на „Блица“ во својот луксузен дом.