Чудо во пластеникот: Дедо Радосав засадил краставици, а тие родиле „нешто бело“

Кога во мај засадил пластеник, дедото Радосав Илиќ од подножјето на Златибор засадил меѓу другото и краставица, но не и „белата“, за која не ни верувал дека постои.

Според дедо Радосав, она што родило повеќе личи на тиквичка отколку на краставица, а вкусот е неверојатен.

– Засадив обични краставици, како и секоја година, но кога плодот достигна зрелост, забележав дека тоа што го засадив не вроди со плод, туку плодот повеќе личеше на тиквички – вели збунето.

Наместо зелена, оваа краставица беше бела. – А вкусот е одличен – вели Радосав за Телеграф.

Радосав има деведесет години, а како што вели, ваква краставица досега не му пораснала во градината или пластеникот.