Јована со страшно сведоштво за односот на доктор Методи во Штип: Му реков дека ќе го пријавам во полциција, а тој насилно се нафрли

Јована Гошева на својот фејсбук профил објави статус кој предизвика бурни реакции, а во истиот се вели:

Моментално сум во болицата во Штип имам повреди на прстот на раката на палецот отидов да ми го прегледа “ДОКТОРОТ”Методи Илиев и пред нас влегоа други луге иние чекавме 30 минути за да дојдеме на ред.

Кога влегов со мајка ми, мајка ми прашазошто влегоа пред нас и тој кажа дека имале закажано и ме праша од кога имам повреда и му реков од вчера вечерта касното и почна да се понаша дрско спрема мене и мајками, мајка ми му ги подаде документите за да ги види и да ме прегледа и кога му кажав дека вчера вечерта се повредив почна да менапаґа зошто не сум дошла вчера или сабајлево ако било многу итно.

Jас неможевда отидам вчера вечерта бидеки не сакав да ja исплашам маjка ми и да и кажам сабајле кога ке се разбуди. Почна да се понаша дрско спрема пациентите што дошле да ги прегледат и ги фрли документите на масатаи почна да ја вреґа маіка ми со зборови што не му доликуваат на годините и ни кажа на двете ШУШУМИГИ.

Му реков jас личнодека ке му повикам полициіа и тој насилно се нафрли и рече викните.ОВАА ГО ПИШУВАМ ДА ЗНАЕТЕ КАКВО Е ЗДРАСТВОТО ВО ШТИП И “ДОКТОРОТ”