Бате Аце не се откажува: Сега ќе реновира дом на фамилијата Димовски од Велес

Александар Горгиевски ли понат како Бате Аце кој е голем хуманист на својот фејсбук профил сподели дека продолжува со својата хумана мисија.

Откако пред извесен период ја прекина акцијата за нов дом на семејство од кратовско поради немили работи кои ги сподели со јавноста, сега реши да се посвети на друга фамиилија.

-Денес како што најавив пред некој ден сум во Велес и дефинитивно следна моја голема хуманитарна акција е во градот на Гемиџиите и градот на Рацин.

Во ова петчленото семејсво таткото Миле е единствен кој е работно способен и е вработен на минимална плата во ЈКП ДЕРВЕН за жал сопругата и трите деца на Миле се лица со посебни потреби и се работно неспобни.

Сите срества собрани од акцијата за Свети Никола во Велес која ја организира гостилница БОЕМ и сопственикот Трајче Мешков ќе бидат пренаменети за обнова на домот на фамилија Димовски.

Се надевам Македонскиот Народ хуманите луѓе посебно Велешани ќе ни дадат огромна поддршка да ова биде уште еден ветен и реализиран хуманитарен проект.Ве молам споделувајте ова петчленото семејство дефинитивно има потреба од помош