(ВИДЕО) Македонскиот пејач замина да пеца, но уловот му го расипа неочекува настан – во главна улога авион на Визер

Пејачот Александар Јосифовски и претходно покажа дека се истакнува не само во музиката, туку и во други дејности, како градинарството, чија сезона е во тек.

Сепак, Александар сака да се одмори покрај реката или езерото, каде сака да фрла јадица со стапчињата за риболов и да се одмора додека риболов.

Вицешампионот од последната сезона на натпреварот „Ѕвезда Гранда“ отиде на брегот, ги фрли јадиците и се одмори и правеше селфи додека чекаше да фати клен или друга риба.

Но, комплетната атмосфера наеднаш ја расипа еден заглушувачки звук. Станува збор за авион на Визер кој прелета токму над главите на Јосифовски и други луѓе, нарушувајќи го мирот на шеталиштето.

А звукот се слушал не само во воздухот, туку и во водата, па преплашените риби повеќе не ги интересирала храната со која пејачот ги мами на јадичката туку на безбедна оддалеченост испливаа подлабоко под површината.

Очигледно пејачот морал да се врати со скуден улов, па следниот пат ќе си ја проба среќата.