Младата 27 годишна Дани од Крушево иако не е пилот, врши голема работа за патнички авиони во Словенија

Редок и храбар предизвик прифати во животот 27 годишната Дани Талеска од Крушево , таа е инжинер која дипломирала во Словенија а нејзината потесна специјалност е одржување на цивилни авиони. Зошто Дани се одлучи за оваа професија?

Во работата Дани има исклучетлно голема одговорност,минува низ строги процедури а сите грешки се исклучени.

Авионските дефекти се чести и за нивно решавање ттеба голема студиозност , знаење и искуство кое Дани го собира. Дали досега ги решила сите проблеми?

Авио технологијата постојано напредува што значи дека Дани постојано мора да се усовршува, да следи туѓи искуства но и туѓи грешки кои во историјата на воздуполовството биоле трагични

Познавајќки ја душата на авионите, дали Дани самата посакала да пилотира?

Како и сите останати Дани често патува со авион но нејзиното внимание не е ниакде на друго место туку во звукот и реакциите на авионот. Наслушува ли што се случува со моторите додека е во улога на патник?

Дани својата професионална сегашност во која ужива како никој ја гради во Словенија и е благодарна на земјата во која ја круниса својата животна желба

Со оглед на годините кој е нејзиниот понатамошен предизвик и што е новото што би ја приввлекло во нејзината работа?

Дани е исклучителна личност, неверојатен оптимист, реален сонувач која на останатите им порачува. Дани Талеска е од Крушево каде што доаѓа во скеоја прва прилика . Горда е на своето родно место и на Македонија но горди се и тое на неа, пренесува ТВ Стар.