Сузе Турунџиева: Ова е ИЗЖИВУВАЊЕ, лечење фрустрации, комплекси и срам за целиот образовен систем

Сузана Турунџиева се огласи на својот фејсбук профил каде жестоко распали и притоа напиша:

Да оставиш 3 (тројка) на крај на година на деветтооделенец со сите 5ки, во сите претходни години, и тоа по Изборен предмет (да појаснам: оној предмет кој ученикот го одбрал за да некој наставник има полн фонд на часови и да зема цела плата),

притоа, истиот тој ученик никогаш не те навредил, не бил дрзок, непримерен или безобразен, не отсуствувал на ниту еден час, згора на се и за да покаже интерес му одел на тој наставник на дополнителна настава за дотичниот изборен предмет, е ИЗЖИВУВАЊЕ, лечење фрустрации и комплекси и срам за целиот образовен систем.

Исто така е и најлош спомен за учениците, а срам за колегите и училиштето каде таквите наставници си го вадат лебот…Предлог до новиот министер за образование:

Едукатори, психолози и психијатри да работат и со наставниците, а не само со учениците!