Month: April 2023

Четврта година по ред нема поп за Велигден во црквата – селаните на ова македонско село го крена гласот

Четврта година по ред верниците од село Долни Балван се приморани најголемиот христијански празник Велигден да го дочекаат во околните цркви, бидејќи во нивната црква...

Игор Пехчевски: Д-р Стојка ми рече дека за мене повеќе немало да има место во оваа болница доколку пак давам изјави за лекот Трикафта

Младиот Игор Пехчевски на пошироката македонска јавност и стана познат откако го крена гласот околу лекот Трикафта. Овој млад човек кој е еден од неколкуте...

Ќе биде уште подостапно: Визер воведува нови летови од Македонија до Германија, Австрија и Словенија

Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за транспорт и врски Благоја Бочварски на прес-конференција објавија дека е успешен повикот за субвенции за нови авиолинии што заврши...