Month: April 2023

(ФОТО) Пристигна првата конкретна и позитивна работа за Никола – момчето за кое се крена на нозе цела Македонија да помогне

За 19-годишниот Никола Ѓорѓиев од Црешево, општина Гази Баба кој боледува од ка рцином на коските веќе повеќето од јавноста знае. Животот досега неколку пати...

Димче од кочанско 16 месеци е врза за креве – надеж има, па затоа на потег е хуманоста на нашиот народ

Фамилијата Малчеви од село Тркање, кочанско се наоѓа во исклучително тешка состојба поради здравствената состојба на сопруго Димче и сопругата Мирјана. Димче Малчев кој е...

Ленче и Горан Куќик ги соголија душите за проблемите во бракот – раскажаа поради што се разидуваат

Победниците на најемотивното натпреварување во регионот „Никогаш не е доцна“ и една од најскладните естрадни двојки Ленче и Горан Кукиќ оставија голема трага на сцената...

Ана: Речиси цела источна Македонија оди во Италија да садат и берат плодови и спијат на купче во една соба по десет души

Ана Глигорова со својата објава на фејсбук привлече големо внимание, а во истата вели: Напуштаат своја плодна земја за да садат и берат плодови во...

Дракче искрено се отвори за периодот кога и соопштиле дека и остануваат два месеци живот: Боса пешачев во Ерусалим

Драгица Стевковска – Дракче е познат лик од ТВ екраните со нејзината авторска емисија “Патот на светлината”. Неуморен, ведар дух, секогаш со разбирање за проблемите...