Милан настапува таму каде што другите не сакаат – заработува и над 1.000 евра, а добива и бакшиш: Рацете му се валкани, но образот чист

На тропските горештини им е тешко на сите, особено на животните. За овците полесно да ги поднесат летните горештини, сопствениците навреме ги стрижеле. Има се...

Халима од Скопје: Кога би нашла лек за состојба на ќерка ми и да умрам нема да ми биде жал, помогнети ми да соберам пари и да ја однесам во болница

Најголемата желба на секој родител е здраво и среќно поколение. Од пет деца за жал, Халима има една голема болка со која легнува и се...

Матурантката Миа од Скопје по она што и се случило: Дали е ова нормално, ќе бидам уште една од оние кои мораат да земат билет во еден правец

Матурантската Миа Чичкариќ од Скопје сподели емотивен статус на својот фејсбук профил во кој вели: Последниве години слушав за низа неправилности и разни препишувања коишто...

Диме од Скопје една деценија живее во колиба: Ќе умрам од глад ако луѓе не ми дадат храна, сакм да имам облека и да се избањам како човек

Топлината на огништето е гнездо на душата. Нема човек кој не би посакал сложно и хармонично семејство. Можеби таа слога и хармонија во семејството на...

(ФОТО) Татко, син и внук уловија вистински „ѕвер“ во Стрежево, па се пофалија – ова ретко се гледа

Од ЈП “Стрежево” – Рекреативна зона “Акумулација Стрежево” утрово се огласија на социјалните мрежи каде што напишаа: Три генерации риболовци уловија уникатен примерок на сом...

(ВИДЕО) Македонка од Австралија во Струга: За мене со полн џеб не е страшно, а за тука се чудам како се снаоѓате, плачат дека нема пари, а полни се кафичите

Летната туристичка сезона влезе народски кажано во самиот „шпиц“, па македонските бисери како Дојран, Преспа, Охрид и Струга се полни со туристи, како домашни, така...