Month: September 2023

Германија ги засилува граничните контроли при влез во државата – познато и зошто

Германија ќе воведе гранични контроли за поефикасна борба против шверцот на луѓе, најави министерката за внатрешни работи Ненси Фезер. Германската министерка за внатрешни работи Ненси...